Doelstelling Maatschappij van Welstand

De doelstelling van de eigenaar van landgoed Ten Vorsel is ideëel: het ondersteunen van zwakkeren in de samenleving. Deze gedachte is de basis voor een aantal samenwerkingsprojecten. (Zie ook: doelstelling) 

  • Samenwerking met Zorgboerderij Bij de Pinken. Geheel in overeenstemming met de ideële doelstelling van de eigenaar van het landgoed De Maatschappij van Welstand (zie link doelstelling) is een groep van mensen met een lichte verstandelijke beperking op werkdagen actief in de groenvoorziening en de verzorging van het vee rondom de accommodaties.
  • Landgoed Ten Vorsel werkt samen met de Voedselbank Bladel. Elke vrijdag haalt de Voedselbank gemiddeld vier dozen met levensmiddelen en schoonmaakspullen op die ten goede komen aan mensen met een krappe beurs. In de praktijk blijkt dat gasten bij vertrek de spullen die ze over hebben graag doneren aan een goed doel. Er is vaak veel over, want elke nieuwe groep koopt weer ruim in uit angst tekort te hebben/
‚Äč
  • Kerstdiner ‘Onder Ons’ voor mensen die voedselpakket ontvangen via de voedselbank. Het succes van het diner was overweldigend, mede dankzij de inzet van lokale leveranciers en ondernemers. Het begin van een traditie?

 
 
Trouwlocatie
 
Romantiek op het landgoed. Groepsaccommodaties Hoeve Ten Vorsel en de Vorselse Molen zijn in het weekend beschikbaar als trouwlocatie. Aankomst op vrijdag, vertrek zondag met op zaterdag de trouwceremonie. Op basis van zelfverzorging, tegen weekend tarief. Voor info over de accommodaties zie ‘Accommodaties’.