Landgoed Ten Vorsel Groepsaccommodaties

Landgoed Ten Vorsel, op twee kilometer van het dorp Bladel in de Brabantse Kempen. Daar waar het leven nog gemoedelijk is, waar het, ongeacht het seizoen, altijd genieten is. Fietsen, wandelen, wegdromen bij de open haard in een comfortabele accommodatie of bij het kampvuur in de kampvuurkuil! Om zomaar even wat te noemen. En dat op een echt landgoed met een lange historie van gastvrijheid.
(link naar historie?) Niet verwonderlijk dat sinds de opening van de eerste groepsaccommodatie, Hoeve ten Vorsel, vele families, bedrijven, scholen en verenigingen de weg naar het mooie landgoed gevonden hebben. Om er te genieten van al wat de prachtige omgeving en de vele faciliteiten op het landgoed te bieden hebben.
 
De accommodaties worden verhuurd aan twee verschillende doelgroepen, ieder met zijn eigen huurtarief. Het verschil in huurtarieven is een uitvloeisel van een belangrijke doelstelling van De Maatschappij van Welstand: het ondersteunen van zwakkeren in de maatschappij. Vanuit die optiek worden de groepsaccommodaties al sinds 1971 gebruikt als locatie voor werkweken van Amsterdamse scholen met leerlingen uit achterstandwijken. De scholen betalen een speciaal, aangepast huurtarief om het voor hun stadse leerlingen mogelijk te maken om op werkweek te gaan in een omgeving waar ze over het algemeen niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Veel scholen komen elk jaar weer terug, sommige inmiddels voor de veertigste keer!
 
Daarnaast kiezen steeds meer families, verenigingen en andere groepen bewust voor een verblijf in de ongerepte natuur van de Brabantse Kempen. In accommodaties die ouderwetse gezelligheid uitademen, maar toch voorzien zijn van alle moderne faciliteiten. Voor deze doelgroep gelden marktconforme huurtarieven.